B&B

 

ÖlandsRo är ett litet, hemtrevligt boende med fyra dubbelrum och ett tvåbäddsrum.
Våra rum ligger på tredje våningen (utan hiss) och har gemensamma toaletter/duschar.

ÖlandsRo ligger ca 2 mil norr om Borgholm och ca 2 mil söder om Löttorp i Föra. Det är en alldeles utmärkt utgångspunkt för utflykter såväl på norra som södra Öland.

 Reception och butik ligger i den föredetta lanthandeln som stängdes så sent som 1982.

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt det som
vi oftast får frågor kring.
 • Behöver man ta med sig sängkläder?
  Nej det behöver man inte, sängarna är bäddade och klara när ni anländer. Badhandduk och morgonrock finns på rummet och handduk på toaletterna.
 • Finns det toalett och dusch på rummet?
  Nej, toaletter och duschar är gemensamma och finns i korridor på samma våningsplan som rummen. Det finns två toaletter och två duschar samt en kombinerad dusch och toalett.
 • Är ert boende barnvänligt, finns det barnaktiviteter?
  Både ja och nej, vår målgrupp är par utan barn som vill koppla av från vardagen och boendet är utformat utifrån det.
 • Finns det plats för barnsäng eller extrasäng på rummen?
  I vissa rum kan vi ställa in antingen en barnsäng eller extrasäng. Vi vill dock alltid bli kontaktade vid bokning för detta önskemål så bokningen blir rätt. Vi tillåter dock inte egen resesäng för barn.
 • Får man ha med sig hund?
  Under högsäsong, nej. Våra utrymmen är lite för små och gäster som är hundrädda ska inte behöva känna obehag över att möta hundar på väg till eller från rummet. Under lågsäsong kan vi tillåta att man har med sig hund, beroende på bokningsläget just då. Stäm alltid av med oss innan bokning.
 • Hur långt är det till vattnet?
  Vi ligger mitt på ön där Öland är som smalast så vi har ca 2 km till både östra och västra stranden. Dock om man vill bada rekommenderar vi västra sidan, Djupvik, som är stenstrand med sand en bit ut i vattnet.
 • Finns det någonstans man kan laga egen mat?
  Vi har inget kök eller pentry för gäster. Det finns en vattenkokare, koppar, glas, pulverkaffe, te på rummet om man vill dricka något varmt när café och pub har stängt.
 • Kan man äta hos er, eller någonstans i närheten?
  Under veckorna 25-33 har vi  öppet i vårt café och pub mån-lör, där serverar vi lite enklare mat. Det finns även flertalet restauranger inom cykelbart avstånd, fråga i receptionen så berättar vi mer.
  Övriga året har vi endast öppet vid särskilda tillfällen, se under pub för mer information.
 • Ingår frukost i priset?
  Jamenvisst, vi serverar fruskostbuffé varje morgon mellan 8:00 – 9:30 under veckorna 25-33. Övriga året har vi inte möjlighet att servera frukost.
 • När har ni in och utcheckning?
  Mellan 15.00- 18.00 är det incheckning och utcheckning senast 11.00. Kontakta oss om ni önskar senare incheckning eller har andra önskemål.
 • Ligger ÖlandsRo centralt i Borgholm?
  Nej, vi ligger 2 mil norr om Borgholm på landsbygden i Föra socken.
 • Kan man ladda elbil hos er?
  Ja, absolut, vi har en laddstolpe i samarbete med InCharge. Du behöver ett konto hos InCharge och startar laddningen med hjälp av deras app, kort eller bricka.

  Vi hoppas ni finner svaren på era funderingar ovan, om inte är ni alltid välkomna med era frågor.