Välkommen till ÖlandsRo

Bo - Ät - Njut

Lite om oss

Vi som äger, driver och bor på ÖlandsRo är Michael Sahlin och Susanne Frisk Sahlin, vi tog ett beslut att vi skulle göra något annat med våra liv under hösten 2010 och 6/5 2011 flyttade vi in i ett hus med stort renoveringsbehov och började direkt att fixa fuktskador, vädra ur, slänga skräp (Å jösses vad skräp det var) och ändra planlösningar för att passa vår B&B vision.

Juli 2011 hyrde vi ut rummen första gången med ganska enkel standard och självhushållning.

2013 hade vi totalrenoverat övervåningen med allt vad det innebär i tillståndsväg, brandceller, brandtrappa, brandlarm m.m. och rummen började likna det vi ville erbjuda. Rummen har vi renoverat lite efterhand senare, idag har vi fem rum som vi hyr ut och vi siktar på att det blir ett sjätte framöver, men sen är det slut på utrymme.

I samband med renoveringarna har vi fått ett enkelt men bra kök för frukostserveringen och då fick vi på köpet ett café, i caféet efterfrågades det mat så nu erbjuder vi enklare mat som köket klarar av att laga och med maten kändes det naturligt med serveringstillstånd så idag kan man äta något gott och dricka ett glas vin/öl till det.

Ljusstöpning hade vi med oss sen barnsben på Miches sida, mamma Ulla har stöpt ljus sen urminnes tider och vi tog gärna stafettpinnen. Det tidigare garaget, som fick vara “loppis” under några somrar, renoverades och delades av i ett rum för ljusstöpning, en del för hönsen och en liten del för alla projekt som är på gång, verkstan.

Nu 2021 har vi fortfarande en hel del idéer om vad vi vill göra, finslipar lite här och där, genomför en del stora och mindre projekt under vintern, allt för att kunna erbjuda en härlig upplevelse när ni besöker ÖlandsRo, oavsett om det är för att fika nån timme eller stanna några dagar i något av våra rum.

Vi hoppas ni ska trivas här hos oss lika bra som vi trivs själva!

Kontaktuppgifter

 
Adress

ÖlandsRo

Föra, 2 mil norr om Borgholm

38791

Borgholm

Sverige

 
E-post
 
Telefon