Frukost


Mellan klockan 8-9:30 serveras vår frukostbuffé i nedre planet, i det gamla sommarköket. Äter gör man med fördel ute i trädgården då vädret tillåter, oftast i sällskap med våra höns. Är det lite blött i luften kan man fortfarande sitta ute men under tak ochär det riktigt illa kryper man in i den supermysiga källaren. I vårt utbud finns det havregrynsgröt, yoghurt, egenbakat bröd, pålägg, egengjorda marmelader, ägg från egna höns m.m.


Alla våra mjölkprodukter är laktosfria som standard. Glutenfritt bröd finns i samarbete med Gullegårdens glutenfria bageri.


Frukostbuffén ingår alltid när du bokar boende hos oss. vill du äta frukost här utan att vara boendegäst går det oftast jättebra om vi bara får lite förvarning.


Fikerian

Öppet dagtid mån-lör, finns i butikslokalen.

  • Kaffe/te, läsk, vatten på flaska. Öl & vin
  • Mjuka kakor som vi serverar i porslinsformar
  • Beroende på dagsformen även annat hembakt
  • Äkta Italiensk glass från Il Primo & Sänkdalen


Trädgårdspuben

Öppet kvällstid tors-fre-lör, finns i trädgården


Många superlativ har vi fått höra om vår lilla pub, superhäftig, cool, helt unik, måste upplevas, själva tycker vi nog den är fantastisk i sin enkelhet.


Vi har fullständiga rättigheter och varvar lokala öl & vin med importerade alternativ. Stående tips är GT med Öländskt Gin och flädertonic.


Matmässigt försöker vi använda lokala råvaror så långt det går och erbjuder hamburgare och Scrocchiarellapizza men även annat beroende på dagsformen.


Scrocchiarella

En variant på pizza, från Italien såklart. Surdegsbröd som jäser tre dygn och ger en frasigare, luftigare och godare deg.


Toppas med massor av godsaker som lufttorkad skinka, färska champinjoner, picklad rödlök, honung, ruccola, ostbågar..... Kanske har vi komponerat en alldelses ny till sommaren.

Serveras i puben, kvällstid

Loftaburgare

Vår hamburgare med kött från Loftaboden, ett gårdsslakteri 3 km bort så mer närodlat än så blir det inte.


Serveras i lite olika varianter, alltid med bacon, ost, grönsaker, dressing och pommes. Är du jättehungrig kan vi rekomendera vår dubbelburgare, "Hållkäftenburgare"


Vegetariska alternativ har vi såklart också.


Serveras i puben kvällstid.

Kolbullar

Denna enkla men ack så goda maträtt med anor från skogsarbetarna uppåt Norrland/Värmland steker vi såklart enligt vårt recept över öppen eld och serverar med lingonsylt.
Vi försöker även erbjuda både vegetariskt och glutenfritt alternativ.


Köerna brukar vara långa och gästerna nöjda, måste upplevas helt enkelt.


Serveras endast under Skördefesten vecka 39